Hjälpmedel vid sportskada

Alla som har idrottat har vid något tillfälle skadat sig. En viktig del av att ta sig tillbaka till ett aktivt liv igen är att ha rätt hjälpmedel.

Exempelvis knäskador och fot- och ledskador kan vara känsliga ett bra tag, kanske till och med bli kroniskt, varför de skadorna kräver bra rehabilitering. Men det är viktigt att inte påskynda processen alltför mycket. Alldeles för tidiga försök att ta sig tillbaka till intensiv aktivitet ökar risken för nya skador.

Hjälpmedel för att klara aktiviteter

Oavsett vad du har för skada finns det nästan alltid något hjälpmedel som bidrar till att göra aktiviteterna mindre riskfyllda. Därför är det bra att investera i skydd som hjälper till att ta upp stötar. Ett skydd hjälper till med att få tillbaka stabilitet och styrka i dina leder, vilket kan leda till att du kan komma tillbaka i träning tidigare. På längre sikt hjälper det i en övergångsfas till med att bygga upp dina skadade leder och muskler, så att de är redo för mer intensiv träning utan skydd. När det kommer till rehabilitering är det viktigt att du tar hjälp av utbildade personer. Behöver du skydd eller hjälpmedel är det bara att klicka dig vidare.