Kom tillbaka efter basketskadan

Att skada sig i en basketmatch eller på träning är inte ovanligt. Det kan hända den bästa. Många skador är relaterade till muskler eller senor. Då kan det vara bra att gå till en naprapat på Muskelcentrum för att få hjälp med problemet och få ett rehabprogram.

Några av de vanligaste basketskadorna är:

Knäproblem

Basket är en sport med korta rusher, hopp och tvära stopp. Det medför en kraftigt ökad risk för problem med knäna. Det är viktigt att vara uppmärksam på överansträngningsproblem i knät. I värsta fall kan det förvärras och kräva operation. Därefter kommer det ta lång tid att komma tillbaka.

Korsryggsproblem

Många basketspelare har problem med överansträngningsrelaterad smärta i korsryggen. Det löser du främst genom förebyggande träning av coremuskulaturen. Om du inte tar tag i detta tidigt kan det innebära problem i alla delar av ditt liv och kräva lång vila/rehab.

Stukningar

Det är vanligt att en basketspelare stukar till exempel en fotled. Även detta är relaterat till de krafter du utsätts för i sporten. Till exempel om du hoppar och landar fel vilket leder till en skada. Därefter behöver du vara borta länge. Skadan kanske inte är så allvarlig i sig, men den leder till att du inte kan spela basket alls.