Träna rätt och bli en bättre spelare

Inom basket som alla andra sporter och idrotter är det viktigt att tänka på sin träning runtomkring själva spelet. Med rätt träning kommer man se sig själv förbättras på många håll.

I basket är det viktigt att vara stark och explosiv för att dominera spelet. Av denna anledning är fysträning en stor del i förbättringsarbetet. Det är oftast bäst att lägga upp en riktigt träningsprogram med tips från exempelvis en personlig tränare. Några bra övningar som alltid är värt att inkludera är bänkpress, marklyft och knäböj. Tillsammans med dessa bör man även se till att träna både mag- och ryggövningar för att bygga upp styrka även där.

Styrketräning är dock bara en del i detta. En bra basketspelare har även god kondition något som man inte bara kan bygga upp genom den vanliga basketträningen. När det är möjligt är det varmt rekommenderat att ta regelbundna löprundor utomhus. Se dock till att skaffa ett par ordentliga löpskor som passar löpsteget. Butiker som Länna Sport är en bra plats att börja på. När vädret inte tillåter detta är en träningscykel eller ett löpband ett bra alternativ.

Det finns också de som rekommenderat att testa på andra lagsporter med boll. Anledning till detta är att man kan få en ökad förståelse och insikt i lagsport i allmänhet och specifikt hur andra sporter lär ut hantering av bollen. Har man bara fått lära sig ett enda sätt är det lätt att bli låst i ett tankesätt och man kan tappa förmågan att vara flexibel i sitt sätt att spela. Mångsidighet är alltså något man absolut bör värdera och sträva efter som spelare.

I slutändan är det dock viktigast att arbeta mot tydliga mål vara motiverad. Med detta i åtanke kan man alltid förbättras på ett sätt eller annat. Det gäller bara att hitta vilken väg som leder dit.