Washington Wizards – de senaste säsongerna

Här hittar du hur de senaste säsonger såg ut för Washington Wizards, hur kommande säsong kommer att se ut får vi återkomma med. Det ska bli spännande att följa och se hur det går för våra favoriter!

Säsongen 2013/14

Efter att under ett antal år parkerat i de nedre regionerna av Eastern Conference blev förra årets säsong något av en comeback för Washington Wizards.

Med 44 vinster och 38 förluster placerade man sig på andra plats efter Miami Heat i Southeast Division och på en femteplats i Eastern Conference, mycket tack vare en stark avslutning med sex vinster på de avslutande åtta matcherna i grundserien. Detta gjorde att man nådde sitt första NBA-slutspel sedan år 2008.

I åttondelsfinalen ställdes man mot Chicago Bulls där man inledde med två raka bortasegrar för att sedan förlora den tredje matchen hemma. Därefter vann man den fjärde matchen hemma i Verizon Center och lyckades vinna den femte matchen i Chicago med 75-69, vilket innebar att Wizards var klara för sin första kvartsfinal sedan 2005, då man för övrigt också slog Chicago Bulls i åttondelen.

I kvartsfinal väntade tuffast tänkbara motstånd i form av segrarna i Eastern Conference, Indiana Pacers. Precis som mot Chicago lyckades man vinna första matchen borta med 102-96. Därefter blev det dock tre raka förluster innan man återigen lyckades vinna borta med övertygande 102-79. I den sjätte matchen blev till slut Indiana ett nummer för stora och vann med 93-80 i Verizon Center.

Trots detta var förra årets säsong som sagt en av Washington Wizards bästa på nästan 10 år, vilket ger gott hopp om framtiden.

Säsongen 2014/15

Förra säsongen var något av en comeback för Washington Wizards då man för första gången på nio år lyckades ta sig till kvartsfinal i NBA-sluspelet. Detta har givetvis gjort att förväntningarna inför årets säsong varit höga. Hur har det gått då?

Hittills har faktiskt Wizards spelat på ett övertygande sätt. Av de inledande 14 matcherna har man vunnit nio, vilket gör att man för närvarande leder Southeast Divsion och ligger tvåa i Eastern Conference, vilket är lagets bästa säsongsöppning på många, många år.

Med spelare som Bradley Beal, Paul Pierce samt John Wall, som med ett snitt på 18,6 poäng per match är Wizards bäste poängplockare, kan denna säsong bli riktigt trevlig för Washington-laget. Dock är det fortfarande långt till vårens NBA-slutspelet, men hittills ser det i alla fall ljust ut.